Thursday, July 21, 2011

crochet hook, anyone?

When I first have my crochet hook set, I was like in seventh heaven. I felt so happy and started working on projects that I couldn't do before. The crochet hooks are easy to use, very light, and colourful!! I started making wearable projects like hat and sweater and the outcomes are impressing! One of the projects which I love most is my cable vest

Good news, I am now selling sets of 12 pieces crochet hook which would be available soon. The sets include 12 sizes of multicolour aluminium crochet hook ranging from 2 to 8 mm







Item descriptions:

crochet hook size: 2.0 mm, 2.5 mm, 3.0 mm, 3.5 mm, 4.0 mm, 
4.5 mm, 5.0 mm, 5.5 mm, 6.0 mm, 6,5 mm, 7.0 mm, 8.0 mm

material: aluminium

quantity: 12 pieces

length: 6 inch (15 cm)

Price: RM 54.00 (excluding postage) 



Promotion: FREE POSTAGE for 5 early birds!!
-Promotion end-



Anyone interested, please email to [amaniekd@yahoo.com] or fill in the order form here to pre-order:-)



Thanks and happy crocheting everyone~





update: crochet hooks are now available in stock

50 comments:

Yaati Nor said...

teringin hook macam nie..tapi tak reti guna..akak selamber je guna benang nona pakai jarum tulip no 3..mcmn tu? mungkin awak kena buat toturial jarum berapa MM untuk benang untuk apa..

amani said...

hmm..saya pun guna je apa-apa hook yang saya suka untuk buat apa-apa;-)

cuma kalau refer pada pattern, mostly wearable project mcm sweater dan topi, memang penting sgt untuk ikut saiz hook yg dia bagi..

Tapi kalau untuk amigurumi, dan benda2 hiasan (pada saya), boleh guna apa-apa hook yg kita suka~

M a W a D D a H said...

kalau kita pakai hook size besar kena pakai benang besar gak erk...ataupun ok jerk kalau pakai hook besar tp pakai benang size kita guna tue...ermmm

amani said...

saiz hook memang kena bersesuaian dgn benang, kalau pakai hook besar untuk benang kecil, hasil crochet kita nampak jarang-jarang..

Tapi saya selalu guna crochet hook 5.00 mm dan guna benang nona untuk buat hat, alhamdulillah ok je:-)hat jadi tak kejang sngat berbanding kalau guna hook kecil...

Boleh jugak guna double strand benang untuk lebih tebal. Contohnya bolah mix 2 different colours of yarns dan guna hook saiz 7.00 mm.. hasilnye menarik sgt:-)

Yayunk Syamie said...

wahhh...rase macam nak je hook2 ni..best kalau dapat ni..tapi lom gaji lagi.ujung2 bulan mmg kering ler.huhuhu...bulan depan agak2 ade stok lagi ke amani?( ^ _ ^ )

amani said...

hehe..boleh je order dulu. items pun belum sampai sbnarnye...akak order lah sekarang, saya bagi free postage untuk 5 org yg pertama :-)

COMELCROCHET said...

Adik, akak nak..hehe.. akak takyah tunggu gaji sebab memang tak bergaji pun.. ekeke.. email akak ek details comelcrochet@gmail.com

amani said...

ok nanti sy emel akak detailnye:-) thanks n congrats, akak dpt free postage..yuhuuu:-)

sehati sejiwa said...

Assalaualaikum..kita pun berminat jgk dengan hook tuh..dah lama dah cari..leh cop dulu tak? heheh~~ biaser ar gaji lom dapat lagi...email saya..
boing76@yahoo.com.my.

amani said...

waalaikummussalam..boleh:-)hook pun belum sampai lagi..ok nanti saya email tau.yeayy lucky first 5..dpt postage free~

Unknown said...

sy nk order.msh dpt free postage tk? :)

amani said...

a ah dpt;-) ni yg emel saya tu ye?

einz miszmessy said...

boleh ke booked dulu???nak ne tgu raya la...sbb pas cuti ni einz bz kat U....tgu cuti tyme raya lak...cmne???

amani said...

boleh dear:-) email to me, nanti saya bagi details order bila item dah sampai~

amani said...

n yess!! u're one of those early birds who get free postage:-) yahooo!!

M a W a D D a H said...

oo yeke...adah skrg ni pakai hook size 1.5mm...ya ampun...sgt kecik rsenya..memang jenuh mengcrochet...hihi..ptt lar tgk org lain bt cam sekejap je siap...ngeee...

p/s: kalu adah order, leh dpt di antara 5 early bird x?? wink wink...:)hehe

amani said...

hehehe..sy pun suka pakai hook kecik, tapi mmg jenuh la sikit:-)

adahh!!! cepat2 order skrg...ada 1 lg untuk free postage!!

Annemarie said...

Hi Amani! You joined my Link Party last week and because you got the most votes from my readers you got featured today. Here's the link:

http://annemariesbreiblog.blogspot.com/2011/07/blog-post.html

I hope you like it!
Have a nice day!
Best wishes, Annemarie

amani said...

Hi Annemarie:-)

thanks for featuring me in your blog today!! Of course I like it so much! will definitely join your link party again.

have a nice weekend~

therosputih said...

nak2...still dapat free postage tu tak?

amani said...

hehe.boleh2...emel saya kat [amaniekd@yahoo.com] ya...

tapi dah cukup 5 org pertama, tak dapat free postage dah...lambat sikit je~

Precious Crafts said...

Congrats on your success! May you get more success and fun learning at USM.

amani said...

thank you!

atieneo07 said...

Slm..i ada order crochet hook ni in ur email (atienei07@gmail.com)..

amani said...

w'salam, dah dapat email:-)
thanks ya!

Anonymous said...

amani...sy nak beli ni...still ade lg tak skrg

Anonymous said...

hi, salam. saya memang tengah cari crochet hook nie. ada stok lagi tak..kalau takde bila stok akan datang lagi. saya memang serius nak. tq siti.

amani said...

w'salam..skarang tgh tak ada stok..insya Allah hujung bulan ni ada:-)

Anonymous said...

ok,kalau dah ada jgn lupa buat anouncement, tq. siti.

|| syazwaniadnan || said...

Assalamualaikum..

Sy berminat dgn set aluminium crochet hooks ni.. Still available ke? If yes, sy nk place order 1 set for this. Postage berapa ye?

My email: syazwaniadnan at gmail dot com

Tq ;)

dalqist said...

salam,...ade stock lg ke?..tgok email yer...sy ade oder..

perindu ilahi said...

slm,boleh order lg ker?kalu termasuk postage baper yer?

amani said...

maaf dik, yg jenis ni dah tak ada stok, yang ada:

-6 pcs aluminium crochet hooks
-12 pcs bamboo crochet hooks
-10 pcs acrylic crochet hooks


boleh rujuk di blog untuk jenis2 crochet hook yang lain ya~

Anonymous said...

Ada restock tak utk hook ni? Huhu....

amani said...

maaf, tak ada restock buat masa ni..

Cheryl Lo said...

ada lg tak hook set ni?

Anonymous said...

awk, klu stock set nie ada, minta inform sy, sy berminat nak membelinya..

ros_erakemuncak@hotmail.com..

amani said...

insyaAllah nanti akan restock dlm masa terdekat dan update di blog:-) rajin2 dtg blog ni lagi ya~

Anonymous said...

salam, saya ada emelkan pasal hook ni
ni email - sya_arhan@yahoo.com..
tq =)

Anonymous said...

Asalammualaikum, sy nk set ni...sy dah email...email sy: (no_aini_d5@yahoo.com)

amani said...

w'salam,
terima kasih ya..saya dah terima emelnya:-)

Anonymous said...

hi.is this set of aluminium crochet hook still available?can i pay thru online transfer?my email is annenikko@gmail.com
thanks

amani said...

Yes they are available.
Please check your email, I've sent the details:-)

liana badri said...

salam....
set nie ade ag x?

amani said...

w'salam, set ni dah out of stock,
stock baru mungkin sampai minggu dpn.
kalau berminat boleh emelkan butiran nama, alamat dan no tel ke amaniekd[at]yahoo[dot]com
tq

liana badri said...

sy berminat sgtt....sy nk order dulu n minggu dpn sy byr...blh x??
sy nk set nie n acrylic crochet hook..

amani said...

ok boleh :-)
sila emelkan butiran pd saya ya. TQ

liana badri said...

ok thanks ek..hee :)

balqis said...

salam ...
saya nak tanya hook ni ada stok lagi tak ??

amani said...

w'salam, ada stock dear. kalau nak order boleh emel ke amaniekd@yahoo.com
tq

You might also like:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...